Blokfluitkids voor kinderen van 6 t/m 9 jaar

 

Neem contact op:

Muziekpraktijk Con Anima

Anna Paulownastraat 25
6006 GB Weert

e: conanima@home.nl

t :  0495-850432 / 06-24211325

www.muziekpraktijkconanima.nl

Lesaanbod Muziekpraktijk Con Anima

 

Lessen voor jonge kinderen:

 

Kleuterpiano voor kinderen van 5-6 jaar.

In deze lessen ligt de nadruk op het spelenderwijs ervaren van muziek en kennismaken met het pianospel. Ik werk met de Bijdehandjes methode waarbij het noten lezen nog even achterwege wordt gelaten zodat er volop ruimte is voor expressie en om gewoon te doen i.p.v. te denken.

 

 

 

Pianokids voor kinderen van 6 t/m 9 jaar

Deze lessen zijn het vervolg op de kleuterpianolessen. Ook kinderen zonder muzikale ervaring kunnen instappen. Ik werk in het beginstadium veel op het gehoor en zonder noten zodat de leerling zonder beperkingen de piano kan ontdekken. Na verloop van tijdworden de basisbeginselen van het notenschrift op een speelsemanier aangeleerd. Ook bij deze lessen maak ik gebruik van de Bijdehandjes methode.

 

 

Blokfluitkids voor kinderen van 6 t/m 9 jaar

In deze lessen worden de basisbeginselen van het blokfluitspelen aangeleerd. We beginnen auditief zonder tussenkomst van het notenschrift om de blokfluittechniek goed onder de knie te krijgen. Na verloop van tijd worden de basisbeginselen van het notenschrift op een speelse manier aangeleerd. In de auditieve fase maak ik gebruik van mijn eigen methode, daarna wordt een methode gekozen die past bij de betreffende leerling(en).

 

 

 

 

 

Overige individuele lessen:

 

 

Indianen Fluit (Native American Flute) voor volwassenen

Wil je Indianen fluit leren spelen? Of heb je altijd al een muziekinstrument willen leren spelen maar is het er nooit van gekomen? Of was noten lezen altijd een drempel voor je? Dan zijn deze lessen in de vorm van een korte cursus geschikt voor jou! De Indianen fluit (ook wel "love-flute" genoemd) is een houten, eenvoudig te bespelen fluit met een prachtige klank waar je helemaal je gevoel in kwijt kan. Er wordt veel aandacht besteed aan een goede basis zodat je met de opgedane vaardigheden, zowel met als zonder notenschrift, binnen korte tijd zelfstandig kan musiceren, improviseren en spelen vanuit je gevoel of intuitie. Je leert ademtechniek, verschillende articulatie- en tongtechnieken, effecten, versieringen, vingervlugheid, samenspel en natuurlijk improviseren. Het notenschrift wordt op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitgelegd. Muzikale voorkennis is niet nodig. Beginners werken met een fluit in a-mineur stemming met 6 gaten. De fluit dien je zelf van tevoren aan te schaffen. De lessen duren 60 minuten. Het aantal lessen staat niet vast en is afhankelijk van de progressie van de leerling. Het "losse lessen"-tarief is hier van toepassing (zie tarieven). Neem contact op voor meer info en/of fluitverkoopadressen.

 

 

Klarinetlessen voor iedereen van 7 t/m 99 jaar

Saxofoonlessen voor iedereen van 9 t/m 99 jaar

Pianolessen voor iedereen van 8 t/m 99 jaar

 

Zorg dat je een goed functionerend instrument bezit als je muzieklessen neemt. Laat je instrument regelmatig nakijken en/of regelmatig stemmen (piano). Een niet goed functionerend instrument kan je progressie nadelig beinvloeden.

 

Klarinet/ saxofoon: Voor kinderen is het van belang dat de voortanden reeds gewisseld zijn omdat de voortanden op het mondstuk van de klarinet of saxofoon steunen. Bij volwassenen is het een vereiste dat er geen tanden of kiezen ontbreken, i.v.m. de vorming van het embouchure.

 

 

 

Muziektheorie en Solf├Ęgelessen

Deze lessen zijn voor iedereen die daar behoefte aan heeft en kunnen op elk niveau gegeven worden. Ook zijn ze nuttig als voorbereiding op het A, B, C, en D niveau-examen of als je toelatingsexamen voor het conservatorium wilt doen. Deze lessen kunnen zowel individueel als in een groep gegeven worden.

 


Nuttige info:

 

*Huur je klarinet tegen voordelig tarief bij Con Anima. Lees meer ....

 

 

*Thuis oefenen:

 

Muziekles is onlosmakelijk verbonden met thuisstudie. Bij het beoefenen van sport is het nodig om te trainen om resultaten te krijgen. Dit is bij muziekbeoefening ook zo. Het leren bespelen van een muziekinstrument geeft je alleen resultaat en voldoening bij een zekere mate van zelfstudie. Bedenk, voordat je aan muziekles begint, of je daar energie en tijd in wilt/kan steken. Beginnende leerlingen hebben dagelijks minimaal 15 minuten nodig om de lesstof onder de knie te krijgen. Dit vergt natuurlijk discipline. Bij jonge kinderen is begeleiding van de ouder noodzakelijk bij het aanleren van deze "nieuwe" gewoonte.