Neem contact op:

Muziekpraktijk Con Anima

Anna Paulownastraat 25
6006 GB Weert

e: conanima@home.nl

t :  0495-850432 / 06-24211325

www.muziekpraktijkconanima.nl

Klankaanbod Con Anima

 

Workshop Stem & Klank

 

Wil je je vrijer voelen, jezelf beter kunnen uiten, je grenzen verleggen, oude overtuigingen loslaten? Wil je uit je hoofd, in je lijf en bij je gevoel komen?

Heb je een diep verlangen om jouw waarheid naar buiten te brengen en te ontdekken wie je echt bent? Dan is deze workshop misschien iets voor jou.

 

We creeren samen een veilige sfeer waarin je uitgenodigd wordt om op ontdekkingstocht te gaan. We maken kennis met de onbekende facetten van onze stem en haar mogelijkheden. We reizen af naar de (tot nu toe) verborgen diepten van ons wezen. We maken intuitieve klanken op een ongedwongen en soms speelse manier zonder woorden te gebruiken. Je geeft stem aan wat er in jou leeft en wat gehoord wil worden zonder je innerlijke criticus aan het woord te laten. Je mag helemaal zijn zoals je bent. We bevrijden onze stem van blokkades en overtuigingen en ontdekken ons authentieke stemgeluid zoals deze bedoeld is. De klanken zorgen voor een dieper contact met je innerlijk en stellen je in staat je te herinneren wie je echt bent.

Muzikale ervaring is niet nodig. We gebruiken geen ritmes of vaste melodieen. We laten de klanken van binnenuit ontstaan. Iedereen heeft zijn/haar eigen unieke stemgeluid. Er bestaan geen foute klanken, jouw eigen klank is precies goed. Ervaar de helende en bevrijdende werking van je stem! Doe mee en meld je aan.

Datum: zaterdag 25 nov. 2017
Wanneer: 13:00 tot +/-17:00 uur (zaal is open v.a. 12:45 uur)
Waar: De Yogaschool, Deurningerstraat 39a in Oldenzaal (achterkant van Topsport)
Investering 35 euro.

 

 

 

Klankontspanning volwassenen

 

Klankontspanning is een heerlijke manier om tot rust te komen en fysiek, emotioneel en mentaal te ontspannen. De trilling van klank heeft in het algemeen een positieve invloed op het menselijk welzijn en zorgt dat je stress, spanning en blokkades los kan laten. Het brengt je in een staat van diepe rust.

 

Bij een klanksessie lig je geheel gekleed op een comfortabele mat, toegedekt met een deken. Je sluit je ogen en geeft je over aan de klanken van mijn stem en verschillende instrumenten van over de hele wereld. Verder hoef je even helemaal niets. De zorgvuldig gekozen klanken halen je uit je denken en nodigen je uit naar binnen te keren. Je wordt teruggebracht naar je gevoel, uit je hoofd en naar je hart. Je bent helemaal in het moment en ervaart wat "is".

 

Voor de klanken maak ik gebruik van mijn stem (boventoonzang), klankschalen, indianenfluiten, oceandrum, sjamanentrom, rainstick, zaphir-gongs, ratels etc. Ik stem mij daarbij af op de persoon en zijn/ haar behoeften en voel welke klanken er nodig zijn op dat moment. Door de persoonlijke afstemming is iedere sessie een unieke ervaring en telkens weer anders als de vorige. Ik nodig je van harte uit om het zelf te komen ervaren. Wees welkom!

 

Voor wie? Voor iedereen die lekker wil ontspannen, op adem moet komen of zichzelf iets extra's wil geven.

 

Een sessie duurt 60 minuten en kost 30 euro.

Een serie van 5 sessies kost 130 euro.

 

 

 

Lessen Indianen Fluit (Native American Flute)

 

Wil je Indianen fluit leren spelen? Wil je musiceren vanuit je gevoel en je intuitief verbinden met de klanken van de fluit? Heb je altijd al een muziekinstrument willen leren spelen maar is het er nooit van gekomen? Of was noten lezen altijd een drempel voor je? Dan zijn deze lessen in de vorm van een korte cursus geschikt voor jou!

 

De Indianen fluit (ook wel "love-flute" genoemd) is een houten, eenvoudig te bespelen fluit met een prachtige klank waar je helemaal je gevoel in kwijt kan. Er wordt veel aandacht besteed aan een goede basis zodat je met de opgedane vaardigheden, zowel met als zonder notenschrift, binnen korte tijd zelfstandig kan musiceren, improviseren en spelen vanuit je gevoel of intuitie. Je leert ademtechniek, verschillende articulatie- en tongtechnieken, effecten, versieringen, vingervlugheid, samenspel en natuurlijk improviseren. Het notenschrift wordt op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitgelegd. Muzikale voorkennis is niet nodig. Beginners werken met een fluit in a-mineur stemming met 6 gaten. De fluit dien je zelf van tevoren aan te schaffen. De lessen duren 60 minuten. Het aantal lessen staat niet vast en is afhankelijk van de progressie van de leerling. Het losse lessen-tarief is hier van toepassing (zie lestarieven: laatste tarief onderaan). Neem contact op voor meer info en/of fluitverkoopadressen.

 

 

 


Nuttige info:

 

De positieve effecten van klank en trilling zijn al eeuwen bekend. De oude beschavingen zoals

de Egyptenaren, de Grieken, de Romeinen, de Maya's gebruikten al technieken met klanken en geluids-

trillingen voor hun gebruiken, rituelen, heling en welzijn.

 

Klank bestaat uit trilling en trilling heeft materie nodig om te kunnen bestaan zoals bijv. lucht of water.

Omdat de mens voor ca. 80 % uit water bestaat is het lichaam een goede geleider voor trilling. Het

lichaam resoneert mee met de trillingen. Deze beinvloeden zo je fysieke, emotionele en mentale welzijn.

Denk maar eens aan hele harde geluiden waarbij je lichaam meetrilt of een liedje of muziekstuk die je stemming kan beinvloeden of je emotioneel raakt.

 

 

De studie die zich bezighoudt met het zichtbaar maken van trillingen in bijv. water noemen we cymatics.

Meer info ....