Welkom bij Muziekpraktijk Con Anima

 

De muzieklessen bij Muziekpraktijk Con Anima bevatten de volgende ingredienten: persoonlijkheid, muzikaliteit, bezieling, interactiviteit, luisteren, zelfstandigheid en dat alles in een ontspannen sfeer. Mijn rol als muziekdocente beschouw ik niet als het louter geven van instructies, maar ik richt me ook op het plezier en de liefde voor muziek. Het leren bespelen van een instrument is niet het hoofddoel, maar juist een hulpmiddel om liefde voor muziek te (leren) ervaren.

 

Ieder mens is muzikaal op zijn/haar eigen manier en iedereen kan op zijn/haar eigen niveau een muziekinstrument leren bespelen. Als je gemotiveerd bent, kan dit uitgroeien tot een mooie hobby, een prachtig middel tot zelfexpressie of zelfs meer, waar je een leven lang plezier van kan hebben.

 

Ieder mens is uniek en leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Daarom ben ik voorstander van een persoonlijke aanpak en geef ik overwegend individueel of in kleine groepjes les. Zo kan ik inspelen op jouw behoeften en je een stukje maatwerk leveren. Waar nodig kan de lesstof in (hele) kleine stapjes aangeboden worden zodat het voor ieder mogelijk is de stof zonder al te veel moeilijkheden onder de knie kan krijgen, en daarmee een goede basis kan ontwikkelen.

 

Musiceren betekent meer dan alleen de goede noten en ritmes van een muziekstuk spelen; het bestaat uit vele verschillende aspecten. De belangrijkste zijn toch wel muzikaliteit en techniek. Muzikaliteit, denk aan o.a. maatgevoel, inlevingsvermogen, interpretatie, is een belangrijk onderdeel van de les: zonder bezieling geen muziek. Daarnaast maakt de leerling tijdens de lessen op zijn eigen niveau kennis met de verschillende technische aspecten, denk aan o.a. houding, toonvorming, embouchure, vingertechniek. Zo wordt er een goed gevarieerde en zo volledig mogelijke muziekopleiding aangeboden, gefocust op de mogelijkheden en niveau van de leerling.

 

En heb je speciale wensen? Maak ze kenbaar, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

Neem contact op:

Muziekpraktijk Con Anima

Anna Paulownastraat 25
6006 GB Weert

e: conanima@home.nl

t : 0495-850432 / 06-24211325

www.muziekpraktijkconanima.nl